تبلیغات و بازاریابی دیجیتال چه ارتباطی باهم دارند ؟

برای ایجاد یک کسب و کار مناسب و پر درآمد باید تفاوت بین برندینگ و مارکتینگ را به خوبی درک کنیم که متاسفانه این مفاهیم بدرستی اجرا نمیشود. پس درککردن مفاهیمهای لازم برای فعالیت در دنیای اینترنتی نقش بسزایی دارد و قبل از تبلیغ برای محصول و خدمات لازم است تا این مفاهیم را به خوبی بفهمیم و تفاوت بین آنها را به خوبی درک کنیم. در این مقاله قصد داریم این مفاهیم را بصورت مجزا تعریف کرده و باهم مقایسه کنیم.
برندینگ
برند یک نام شامل طرح یا نماد اختصاصی برای محصول و خدماتی است که توسط یک کسبوکار ارائه میشود. درواقع برند یک کلمهایی است که مشتری با شنیدن آن ویژگیهای مخصوص آن شرکتی که آن برند را به خود اختصاص داده است را به یاد میآورد. مهمترین مسئله در تولید یک برند انتخاب اسم مناسب برای آن برند است چون این اسم است که در ذهن مخاطبان خواهد ماند. و از طرفی این نام یک برند است که میتواند یک تاثیر مثبت و به یادماندنی را در ذهن مخاطبان ایجاد کند و یا برعکس تاثیر آنچنانی بر روی مخاطبان نگذارد و حتی در ذهن آنها نیز باقی نماند. یکی از تکنیکهایی که در انتخاب نام یک برند و بهخاطر ماندن آن تاثیر بسیاری دارد ساده بودن و کوتاه بودن آن است مانند دیجی کالا، اسنپ، دیوار و … .
اهمیت برند
اهمیت یک برند همان ویژگیهایی است که مشتریان با شنیدن نام آن، آنها را بیاد میاورند. ارزش یک برند باید در رفتار مدیران، کارکنان و کلیه پرسنل و عوامل فروش این برند دیده شود. درواقع ارزش و اهمیت برند باید در کیفیت محصولات تاثیر مثبتی داشته باشد. اگر شما قصد تولید یک برند خاص مخصوص خودتان را دارید باید ابتدا ارزش لازم برای برند خودتان را تعیین کنید. معمولا برندها، ویژگیهای مختلفی برای انتخاب دارند.
هویت برند
مهم ترین شاخصه کسب و کار ایجاد هویت برای ساختن یک برند است. هویت برند همان نام و نشان تجاری است که مشتری هنگام شنیدن آن بیاد محصول و خدماتی میافتد که شما ارائه میدهید از اینرو با ساختن هویت برند میتوانید اعتماد و ارتباط میان مشتریان را بیشتر کنید تا باعث افزایش مشتریان و فروش محصولاتتان شوید.
مسیر برند
یکی از اساسیترین فعالیتها برای ساختن یک برند استفاده از استراتژی مناسب در کسب و کار است بنابراین هر کسب و کاری ممکن است با شایدهای زیادی آغاز شود که ممکن است نتیجه دهد یا نه. به همین دلیل انتخاب مسیر مناسب برای ایجاد یک برند در حوزه کسب و کار نقش خیلی مهمی میتواند داشته باشد.
مارکتینگ

معنی اصلی مارکتینگ همان بازاریابی است که از مراحل مختلفی تشکیل میشود. اولین شاخصه مهم در بازاریابی نگرش به نیاز بازار در زمینه فروش محصول و خدمات است. مرحله بعدی شناخت لازم برای تصمیمگیری اصولی است. همهی این عوامل برای تشکیل نظام بازار لازم و تاثیرگذار است. مرحله بعدی بازاریابی برای محصول و خدمات تولید شده است که باید تمام اطلاعات مورد نیاز در رابطه با محصول جمع آوری شود تا بتوان به خوبی از ویژگیهای آن صحبت کرد تا مشتری جذب آن شود. مرحله بعدی بازارسازی است که به معنی نفوذ در بازار و معرفی و شناساندن محصول و خدمات مورد نظر به مصرفکنندگان میباشد که این روش نقش مهمی در کنترل بازار دارد و در هر شرایطی هم قابل برنامهریزی است. در مرحله بازارگردی، بازاریاب وظیفه دارد بیشتر با دیگران در تعامل باشد و با تغییرات بازار آشنا شود. بازاریاب باید حضور فعالی در شرکتها و بازارهای پر فروش داشته باشد به عبارت دیگر مهمترین نقش بازارگردی تقویت و تغییر دید است. مرحله بعدی بازار گرمی است که به معنای تبلیغات و تشویق مشتریان نسبت به محصول و خدمات مورد نظر است یکی از مهمترین ابزارهای بازار گرمی استفاده از خلاقیت و نوآوریهای جدید در زمینه فروش است.
اما مرحله اخر بازار گردانی است که شامل تنظیم استراتژی و برنامهها برای ساماندهی و اجرای امور مربوط به معرفی محصولات شرکتها بر بازارها و نظارت بر فعالیتهای انجام شده جهت کسب رضایت مشتری است.
برای یک مارکتینگ موفق چه کارهایی لازم است ؟
- استراتژی جذب مشتری
- استرانژی نگهداری مشتری
- انتخاب زمان مناسب ارائه پتانسیلها باتوجه به نوع آن
- شناسایی هدف برای بازار
- شناسایی رقبا
- شناسایی پتانسیلهای برند
بازاریابی دیجیتال
بازاریابی دیجیتال نوعی از بازاریابی است که از طریق کانالهای دیجیتالی آنلاین و آفلاین انجام میشود. در این روش تمامی راههای ارتباطی با مشتریان بررسی میشود و اطلاعات درباره محصول و خدمات مورد نظر در اختیار آنها قرار میگیرد. بازاریابی دیجیتال محدود به اینترنت و رسانههای الکترونیکی نیست. بازاریابی دیجیتال به دو بخش فشار و کشش تشکیل شده است. بخش فشار فرآیندی است که به مصرفکننده دسترسی ایجاد میکند و بر او تأثیر میگذارد. در مقابل بخش کشش فرآیندی است که شما انجام میدهید تا زمانی که مصرفکننده به دنبال شما گشت شما را بیابد.
روشهای بازاریابی دیجیتال
- ایمیل مارکتینگ
- ویدئو مارکتینگ
- تبلیغات در شبکههای اجتماعی
- تبلیغات رسانهایی
- تبلیغات در سایتها
- کار در شبکههای اجتماعی